Перевірений рецепт котлет з фаршу яловичини на сковороді
Якщо ви думаєте, що приготувати до обіду або вечері, розгляньте перевірений рецепт котлет з фаршу яловичини, на сковороді вони готуються досить швидко, а виходять соковитими. В якості основного інгредієнта страви будемо використовувати яловичий фарш, який багатий залізом і амінокислотами. Продукт містить еластин і колаген, які допомагають зберегти здоров’я нашим суглобам. Яловичий фарш чудово насичує організм, забезпечуючи відчуття ситості на тривалий період. Завдяки чому після перекусу такими котлетками ще довгий час не захочеться їсти.
Бажано яловичий фарш приготувати самостійно з вирізки або з телятини. Можна додати трохи жиру. Але це зовсім необов’язково. Адже пишність котлеткам додасть ріпчасту цибулю. Кількість цибулі береться з розрахунку 100 г на 500 г м’яса. Досвідчені господині до складу котлет додають хліб, розмочений в молоці. Такий компонент теж робить котлетки більш повітряними і пишними.
Перевірений рецепт котлет з фаршу яловичини на сковороді
Багато господинь люблять готувати котлетки. Це пов’язано з тим, що страва виходить ситним. Його можна доповнити будь-яким гарніром: крупами, пастою, овочами, причому, як свіжими, так і термічно обробленими. Готуються котлети дуже швидко. Весь процес, починаючи з замішування фаршу, закінчуючи обсмажуванням котлет, займає не більше години. Для приготування страви використовуємо тільки якісні свіжі компоненти. У цьому полягає основний секрет приготування смачних котлет.
Для поліпшення смакових характеристик в склад фаршу обов’язково додаємо сухі спеції і трави. Набір трав і прянощів підбирається індивідуально з урахуванням особистих переваг. Якщо ви вирішили самостійно перекрутити фарш з цілого шматка яловичини, то робити це необхідно безпосередньо перед замешиванием фаршу.
Інгредієнти:
- Яловичий фарш – 500 г;
- Ріпчаста цибуля – 1 головка;
- Білий хліб – 100 г;
- Молоко – 50 мл;
- Куряче яйце – 1 шт. ;
- Часник – 2 зубчики;
- Пшеничне борошно – 2 ст. л. ;
- Сіль, чорний перець – за смаком;
- Сушені трави – за смаком та бажанням;
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- У миску викладаємо яловичий фарш. Якщо у вас цілий шматок, то його слід промити, просушити, потім нарізати невеликими шматочками, видаливши прожилки. Подрібнюємо яловичину в фарш з допомогою м’ясорубки або блендера;
- Хліб розмочуємо в молоці протягом 20 хвилин. За цей час м’якоть вбере всю рідину. Перекладаємо її до яловичого фаршу;
- Цибуля натираємо на дрібній тертці, відправляємо його до фаршу. Можна подрібнити за допомогою блендера;
- Всі компоненти ретельно перемішуємо. Потім додаємо до них пропущений через прес часник, куряче яйце, спеції та сушені трави. Ще раз фарш розмішуємо. Він повинен стати однорідним;
- Залишаємо готовий фарш на 15 хвилин. За цей час він відпочине і стане більш приємним у роботі;
- Вологими руками починаємо формувати котлети, обвалюємо їх у борошні. Борошно можна замінити панірувальними сухарями, які допоможуть домогтися хрусткої скоринки;
- У сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього котлети, які обсмажуємо з двох боків до появи хрусткої скоринки. Зазвичай потрібно 10 хвилин, щоб обсмажити їх з кожної сторони. Потім потрібно додати трохи води. Тушкуємо котлетки ще 10 хвилин в сковороді під закритою кришкою. Рідина повинна повністю випаруватися.